Vuoden Teko -kilpailu

Suomen Lottaperinneliitto on vuodesta 2011 lähtien jakanut Vuoden Teko -palkintoa jaettavaksi jäsenyhdistyksensä toteuttamasta toimintaideasta.

Liiton jäsenyhdistyksillä on monipuolista ja ansiokasta toimintaa; tempauksia, projekteja yms. Kilpailun avulla voidaan välittää jäsenyhdistyksillemme toteutuskelpoisia toimintaideoita joko sellaisenaan tai jokaisen yhdistyksen itselleen sopivaksi toimintamalliksi muutettuna.

Palkitut ideat voivat olla esimerkiksi:

  • – uusi toimintamuoto yhdistyksen toiminnan edistämiseksi
  • – lottien elämänlaadun parantamista ja niin henkisen kuin fyysisenkin hoivan turvaamista
  • – nuorison ja nuorten aikuisten tiedon lisäämistä lottien toiminnasta
  • – yhteisöllisyyden vahvistamista yhteiskunnassa ja vuorovaikutuksen lisäämistä eri-ikäisten keskuudessa

Toiminnan arviointijakso on heinäkuun alusta kesäkuun loppuun.

Ehdotukset Vuoden Teoksi lähetetään Suomen Lottaperinneliiton hallitukselle heinäkuun loppuun mennessä. Hallitus valitsee Vuoden Teon lähetettyjen ehdotusten perusteella. Vuoden Teko –palkinto jaetaan liittokokouksessa.

************

Kainuun Lottaperinneyhdistys ry 2021

Lottien ja pikkulottien muistokivi Kajaanin Veteraanipuistoon.

Kivihanke kangasteli monta vuotta Kainuun Lottaperinneyhdistys ry:n toimintasuunnitelmissa. Vuonna 2019 päätettiin aloittaa hanke hallituksen ohjeistuksen mukaisesti. Sovittiin että kivi toteutetaan luonnonkivestä ja rahoitus hankitaan asiasta innostuneilta yrityksiltä, yhteisöiltä ja yksityisiltä henkilöiltä. Kiven etsintä kesti kauan, mutta lopulta se järjestyi, kun Kajaanin Vuolijoelta löydettiin keskeltä metsää mielenkiintoinen kivi. Vuolijoen kivikirkko rakennettiin 1900-luvun alkuvuosina, se valmistui vuonna 1906. Tuolloin vedettiin Vuolijoen kirkkotyömaalle hevosilla suuria Honkamäen kallioista louhittuja kiviä. Kivi on pudonnut reestä tai reki on särkynyt, mutta se oli kuitenkin jätetty paikoilleen. Yrittäjä Arto Haataja lahjoitti omalta maaltaan löytyneen kiven Kainuun Lottaperinneyhdistys ry:lle. Sitten kivi työstettiin Sukevan Kiviveistämöllä ja paljastettiin Kajaanin Veteraanipuistossa itsenäisyyspäivänä 6.12.2021 jonka jälkeen pidettiin kiitostilaisuus kaikille rahoittajille ja hankkeessa mukana olleille.

Kainuun Lottaperinneyhdistys ry
Aila Alasalmi, puheenjohtaja

************

Kaakonkulman Lottaperinneyhdistys ry 2019

Vuonna 2019 Vuoden Teko -palkinnon sai Kaakonkulman Lottaperinneyhdistys ry ansiokkaasta ilmavalvontatornitapahtumasta.

Siirry sivun alkuun
PAGE TOP