Matkalle Itä-Lappiin, sotiemme ratkaisupaikoille 13. – 15.6.2023

Matkan järjestäjät ovat Suomen Lottaperinneliitto yhdessä Lapin
Lottaperinneyhdistyksen kanssa.

Hotelli Mestarin Kievari

Matka alkaa Kemijärveltä aamulla tiistaina 13. kesäkuuta yöjunan saavuttua.
Juna saapuu Kemijärvelle klo 8.50, jonka jälkeen nautimme aamiaista klo 9 alkaen Hotelli Mestarin Kievarissa. Tässä hotellissa myöskin yövymme, kun palaamme illalla takaisin Kemijärvelle. Majoitus on 2-hengen huoneissa, joissa myös lisävuodemahdollisuus. On mahdollista yöpyä myös 1-hengen huoneessa, josta yöpyjältä peritään lisämaksu. Aamiaisen jälkeen klo 10.00 lähdemme linja-autolla Mäntyvaaraan ja Joutsijärven kautta Pelkosenniemelle. Tämän jälkeen palaamme Kemijärvelle. Tiistaina nautimme aamiaisen Mestarin Kievarissa Kemijärvellä, lounasta Joutsijärven kylätalolla ja päivällistä Moccatupa Social Diningissa Pyhätunturilla.

Sallan sota- ja
jälleenrakennusmuseo

Keskiviikkona 14.6. lähdemme aamulla linja-autolla noin klo 9 kohti Sallan
Vuomaselän ja Paikanselän taisteluiden muistomerkkejä. Vierailemme Sallan sota- ja jälleenrakennusmuseossa. Siirrymme Savukosken Salpalinjaan ja Suvannon kautta takaisin Kemijärvelle yöksi. Keskiviikkona nautimme aamiaisen Mestarin Kievarissa Kemijärvellä, lounasta Akaanvaarassa ja päivällistä Samperin Savotassa Savukoskella.

Torstaina 15.6. lähdemme linja-autolla kohti Rovaniemeä ja käymme Norvajärvellä saksalaisten sotilaiden hautausmaalla.

Kävelymatkaa siellä on noin 500 metriä. Tämän jälkeen siirrymme kohti Kemiä, jossa syömme lounaan (paikka varmistuu lähempänä). Lounaan jälkeen jatkamme kohti Iitä, jossa on pieni tilaisuus lottajohtaja Fanni Luukkosen haudalla. Vierailemme myös Fanni Luukkosen koululla, kun matkustamme kohti Oulua. Oulussa olemme noin klo 16.00-16.30, riippuen siitä, lähtevätkö osallistujat etelään klo 16.11 lähtevällä junalla, vai klo 18.08 lähtevällä junalla. Yöjuna lähtee klo 20.55. Tämän kolmen päivän matkan hinta on 2-hengen huoneessa ruokailuineen 280€. Matkan voi tehdä myöskin kahden päivän matkana 13-14.6.2023, jolloin hinta on 230€. Suomen Lottaperinneliitto hoitaa bussikuljetukset. Majoitukset olemme varanneet. Kemijärvelle pääsee yöjunalla, bussilla tai omalla autolla. Kemijärvellä Hotelli Mestarin Kievarissa on halutessanne mahdollista majoittautua jo maanantaista lähtien.
Matkaoppaina toimivat historioitsijat Pekka Iivari ja Timo Alaräisänen. Herrat tuntevat lähes kaiken talvi-, jatko- ja Lapin sodan taisteluista Itä-Lapissa ja laajemminkin.

Lämpimästi tervetuloa!

Yhteenveto matkasta 27.6.2023:

Osallistujia oli jäsenyhdistyksistä kaikkiaan 23, lisäksi retken järjestelyvastuulliset Marja-
Liisa Laitinen Kemistä, Hilkka Naakka ja Riitta Vihriälä Kemijärveltä Lapin
lottaperinneyhdistyksestä + Kemijärven järjestelytoimikunta eli oppaat Pekka Iivari ja
Timo Alaräisänen.

Liiton jäsenyhdistyksistä oli mukana Keski-Suomen Lottaperinneyhdistys, Lottaperinne
Pori, Lottamuseon Lottaperinneyhdistys Tuusulasta, Pieksämäen Seudun Lottaperinneyhdistys, Vaasan Lottaperinneyhdistys, Lottaperinne Huittisten seutu, Isonkyrön Lottaperinne, Lahden Seudun Lottaperinneyhdistys, Lapin Lottaperinneyhdistys.


Lottaretki sai niin suuren suosion, että suunnitteilla on jatkoa seuraavalle vuodelle.
”Oi jospa oisin saanut olla mukana”