Puheenjohtajan palsta

Puheenjohtajan mietteitä 30.11.2023

Hyvä lottaperinneväki ja -ystävät!

Vilkas syksy on takana ja valkea talvi alkanut todella aikaisin tänä vuonna.

Voi sanoa, että liitossa retkeiltiin, kokousteltiin, juhlittiin ja ennen kaikkea – muisteltiin! Monen rakkaan lottaystävän mainen matka on päättynyt, mutta tarinat ovat jääneet elämään sydämiimme.

Tänä päivänä, näinä raskaina ja ennalta arvaamattomina aikoina, myös yhä useampi on kiinnostunut oppimaan, ainakin oman sukunsa naisten tarinoista ja siitä, miten he ennen selviytyivät, tulevaisuuteen luottavaisina katsoen. Se on sitä tarinaa, mistä Lottaperinne kertoo.

Tuntuu siltä, että ainakin yksi on pysyvää, ja se on rakkaus isänmaahan ja siitä ammentava vahva maanpuolustustahto. Vaikka tuntuisi joskus, että kaikki kaatuu päälle, ei toiveikkuutta saa koskaan unohtaa – aina on valoa jossakin!

Lottaperinneyhdistykset ympäri maata järjestävät alueellansa toimintaa, jossa näitä tarinoita kerrotaan. Erityisesti Lottakerhoissa toiminta painottuu lotta- ja pikkulottajäsenien hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Näissä tapaamisissa myös sukupolvet kohtaavat: mielenkiintoisissa tapahtumissa, vierailujen ja esitelmien yhteydessä.

Lottaperinneliiton ensimmäinen vuoden 2024 kaikille yhteinen tilaisuus on 3. helmikuuta järjestettävä neuvottelupäivä Jyväskylässä. Vuonna 2024 tulee myös kuluneeksi 80 vuotta Lotta Svärd järjestön lakkauttamisesta. Se näkynee useimpien lottaperinneyhdistysten ohjelmissa kevään ja syksyn aikana.

Arkihuolesi kaikki heitä, mieles nuorena nousta suo!
Armas Joulu jo kutsuu meitä taasen muistojen suurten luo!”

Näiden Leevi Madetojan (1887-1947) säveltämän, Alpo Noposen sanoittaman Joululaulun myötä toivotan kaikille

RAUHAISAA JOULUA ja INNOKASTA UUTTA VUOTTA LOTTAPERINTEEN PARISSA !

Toivoo Maija Fredrikson

Siirry sivun alkuun
PAGE TOP