Puheenjohtajan palsta

Puheenjohtaja Maija Fredrikson.
Editointi: Seppo Liimatainen

Puheenjohtajan Joulutervehdys

”Lunta tulvillaan on raikas talvisää!”

Syksyn päätapahtuma, liiton 30-vuotistaipaleen yksi kohokohta, oli liittokokous Kajaanissa 7.-9.10.2022. Se oli suuri elämys joukoillemme, josta suuri kiitos kuuluu Kainuun Lottaperinneyhdistyksen ja Kainuun Prikaatin idearikkaille toimijoille. Ensi lumi satoi muuten jo tuolloin, ja perinteiset liittokokoustapahtumat onnistuivat taas virittämään sen yhteenkuuluvuuden ja ystävyyden tunteen, joka on kaiken perinnetyömme perustana.

Lotta Svärd Säätiö on myös kiitettävästi järjestänyt tilaisuuksia nostattaa yhdessä lottahenkeä: Vuoden Lotan (valonheitinlotta Kaarina Alvesalo) valinta jo 12.5. Turussa oli lämminhenkinen perhejuhla, ja Lotta Svärd Seminaari Helsingissä Suomen Naisten Huoltosäätiön perustamispäivänä 24.10. monipuolinen tilaisuus ja samalla ensimmäisen Lotta-stipendin luovutusjuhla. Molemmat tilaisuudet saivat myös runsaasti näkyvyyttä mediassa. Perinteeksi muodostuvat tilaisuudet järjestetään myös ensi vuonna.

Vuosi on ollut myös kunniamerkkien aikaa. 30-vuotisen taipaleemme kunniaksi Liiton hallitus päätti myöntää liittomme työtä tukeneille julkisuuden henkilöille, kenttäpiispa Pekka Särkiölle, puolustusministeri Antti Kaikkoselle ja Rouva Jenni Haukiolle Suomen Lottaperinneliiton korkeimman ansiomerkin eli Ansioristin. Kenttäpiispa Särkiölle ja puolustusministeri Kaikkoselle kunniamerkit käytiin luovuttamassa kiihkeän arjen salliessa liittokokouksen jälkeen ministeriössä. Rouva Jenni Haukion kunniamerkki puolestaan luovutettiin juhlavasti Keski-Porin Kirkossa 20.11.2022 Lottaperinne Porin 30v-kiitosjuhlakonsertin yhteydessä.

Syksy toi tullessaan myös monia suru-uutisia, viimeksi viesti Kuopiosta 15.11. Pirkko Nousiaisen menehtymisestä.

Tammikuussa 28.1. käynnistyy kevään 2023 toiminta vauhdikkaasti liiton neuvottelupäivällä. Tärkeitä asioita on esillä, ja toivomme osanottoa (max. kaksi henkilöä) jokaisesta yhdistyksestä!

Kiitos kaikille syksyn ahkeroinnista lottaperinnetyön hyväksi!

Toivotan kaikille Rauhallista Joulua ja Onnekasta Uutta Vuotta!

Puheenjohtaja Maija Fredrikson

Siirry sivun alkuun
PAGE TOP