Jäsenyhdistysten Lotta Svärd 100 -juhlavuositapahtumat

Turun Seudun Lottaperinneyhdistys ry

Osana Lotta Svärd 100 vuotisjuhlaa Turun Lottaperinne piti Lottakanttiinia 19.9.2021 Turun Vanhalla Suurtorilla osana Turun päivää. Myynnissä oli kahvia ja pullaa sekä Lottatuotteita mm. talvisodan leipää. Myyntiteltta herätti kiinnostunutta huomiota turkulaisten parissa.


Kouvolan Seudun Lottaperinneyhdistys ry

Lottakanttiinin avajaisia vietettiin 2.8.2021. Avajaisten kutsuvierastilaisuudessa vierailivat mm. Lotta Svärd Säätiön puheenjohtaja Pirjo Björk, Suomen Lottaperinneliiton puheenjohtaja Pia Lindell ja Suomen Lottaperinneliiton pääsihteeri Heli Eräkorpi. Avajaistapahtumaa juhlisti kanttiinin edessä Kouvolan Soittokunta. Avajaispäivät ovat olleet vilkkaita. Kouvolan Iloinen Lottakanttiini on avoinna 2.8. – 3.9.2021 ma-pe klo 10 – 15 ja kanttiinin teemana on “Lottakanttiini Kouvolan asemalla kesällä 1941”.
12.8.2021  tuhannen kävijän raja ylittyi. “Merkkihenkilö”, jolle tämä kunnia lankesi on Marja-Terttu Virtanen Kuusankoskelta. Onnittelut voittajalle!

Niin se Lottakanttiini saatiin päätökseen 3.9.2021. Vieraskirjan mukaan kertyi viiden viikon aikana n. 2500 kävijää. Kävimme vielä loppuksi Elimäen Pestoomarkkinoilla 4.9.2021. Suosio oli hyvä ja kiinnostuneita riitti. Pestoomarkkinoiden teemana oli “100 vuotta naisten yhteiskuntavastuuta Sotilaskoti- ja Lotta Svärd järjestöissä.”
Lue lisää kanttiinista Kouvolan Seudun Lottaperinneyhdistyksen kotisivulta.

Kouvolan Seudun Lottaperinneyhdistyksen Lotta Svärd 100 -juhlavuositapahtuman juhla oli 26.9.2021. Ohjelmassa oli Messsu Kouvolan keskuskirkossa, muistokiven paljastus Kouvolan lääninpuistossa ja itse pääjuhla Kouvolan kaupungintalossa. Kuvia yhdistyksen kotisivun kuvagalleriassa.


Pielaveden Lottaperinneyhdistys ry

Pidimme Lottanäyttelyn kirjastolla huhti-toukokuussa. Järjesimme myös Lotan päivänä 12.05.2021 toritapahtuman. Möimme hernekeittoa ja paistoimme muurinpohjalettuja. Tarjosimme Lotanpäivä kahvit.


Keski-Suomen Lottaperinneyhdistys ry

Keski-Suomen Lottaperinneyhdistyksen organisoima näyttely Lottapukujen keskisuomalaisia tarinoita on avautunut Suomen Käsityön museossa aikataulun mukaisesti 16.4.2021 Jyväskylässä. Näyttely on auki 17.10.2021 saakka.


Salon Seudun Lottaperinneyhdistys ry

Lotta Svärd -järjestön perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Jäsenyhdistystemme järjestämät juhlavuositapahtumat pyörähtivät käyntiin Salosta. Salon Seudun Lottaperinne ry järjesti ystävänpäivän torikahvilan yhteistyössä Salon Seudun Sotilaspoikien perinneyhdistyksen kanssa Salon torin ympyräparkkiin jäädytetyn luisteluradan vieressä. Kahvilan tuotteiden menekki oli mainio: kahvia 14 litraa, kaakaota ja kuumaa mehua molempia 9 litraa ja niiden kanssa maistuivat munkit ja mokkapalat. Makkaroitakin meni 180.

Siirry sivun alkuun
PAGE TOP