Salon Seudun Lottaperinne ry, Salo

jäsen Katariina Rintala
varajäsen Marja Kylä-Utsuri
varajäsen Arja Lystilä

Kuntoutuksesta vastaavat Tarja Raitis ja Pirkko Kavenius.

Siunaustilaisuuksista vastaa Pirkko Widenius.

Jäsenkirje 1/2019

Hyvät Ystävät!

Kevään ohjelma on kulttuuripainotteinen. Toivottavasti mahdollisemman moni lotta ja pikkulotta pääsee kuuntelemaan Sota-ajan lauluja ja tarinoita Teatteri Provinssiin maaliskuussa.

Lottien ja pikkulottien kuntoutukset jatkuvat tänä vuonna edellisten vuosien tapaan.

Yhdistyksemme on tukenut jäseninä olevien lottien ja pikkulottien hyvinvointia lahjoittamalla jalkahoidot lotille Suomi-100 vuonna yhdistyksen järjestämän kahvikonsertin tuotoilla. Varsinais-Suomen Kokoomusnaisten Helmi-tanssijaisista saatu lahjoitus käytetään tänä vuonna pikkulottien jalkahoitoihin.

Lottamuseon lottagalleriaan toivotaan lisää lottien tarinoita

Lottamuseon lottagalleriassa, joka esittelee lakkautetun Lotta Svärd –järjestön jäseniä, on nyt noin 600 lotan tarina. http://www.lottasvard.fi/lottagalleria/ 100-vuotisjuhlavuonna 2021 on tavoitteena, että galleriassa on 1000 lotan tiedot. Tehdään yhdessä tämä mahdolliseksi ja lisätään sinne joka puolelta maatamme mahdollisimman monen lotan tarina.

Lottaperinneliitto on uudistanut internet-sivustoaan: www.suomenlottaperinneliitto.fi

TERVETULOA KEVÄÄN TAPAHTUMIIN

ARVOISA LOTTA, PIKKULOTTA

Neuvottelut kuntoutuksesta Salon Ilolansalossa ovat parhaillaan käynnissä. Avokuntoutus toteutetaan todennäköisesti viikoilla 12-13. Kuntoutuksesta tiedotetaan Salon Seudun Sanomissa. Päivien aikana saatte fyysistä ja henkistä kuntoutusta. Kuntoutus ja matkat koti-Ilolansalo-koti ovat maksuttomia, koska Lotta Svärd Säätiö korvaa kulut. Toivotamme Teidät tervetulleeksi kuntoutukseen!

Lisätietoja antavat: TARJA RAITIS puh. 050-4386071 tai PIRKKO KAVENIUS puh. 040-5382826. Lähetämme tarvittaessa hakulomakkeet kyseiseen kuntoutukseen.

TOIMINTAKALENTERI

Yhdistyksen tilaisuudet

HELMIKUU

Torstai 14.2.2019 klo 15.00 Olga Niemi pitää esitelmän Viipuri tänään

Perinnepajalla, Torikatu 7. Kahvi + arpa 3€

MAALISKUU

Sunnuntai 10.3.2019 klo 15.00 Sota-ajan lauluja ja tarinoita Teatteri Provinssissa,

Salorankatu 5-7. Lipun hinta on 22,00 €. Lottien ja pikkulottien liput maksaa yhdistys.

Sitovat ilmoittautumiset Tuula Keskitalolle helmikuun loppuun mennessä puh:0440-238197

Jos tarvitset kuljetusta, niin kerro se Tuulalle ilmoittautumisen yhteydessä.

HUHTIKUU

Tiistai 9.4.2019 klo 18.00 Runon ja sävelen ilta Salon kirkossa, Kirkkokatu 5

Ohjelman hinta on 5 € sisältäen pullakahvit

TOUKOKUU

Maanantai 6.5.2019 klo 14.00 Isänmaan nuoret puolustajat, sotilaspojat ja lottatytöt -elokuva Perinnepajalla, Torikatu 7. Elokuvan kesto on noin yksi tunti. Kahvi + arpa 3€

Jos kotoa löytyy arpajaisvoittoja, yhdistys ottaa ne ilomielin vastaan!

LIITON TILAISUUDET

Lottaperinneliiton vuoden 2019 kesäretki järjestetään Karjalan kannakselle ti 11. – pe 14.06.2019. Oppaana toimii prikaatikenraali evp, sotatieteen tohtori Pentti Airio. Retkellä tutustutaan Suomen sotahistoriaan, rintamalottien vaiheisiin ja erilaisiin kulttuurikohteisiin. Lisätietoja voi pyytää sihteeriltä Nora Haikiolta.

Vuoden 2019 liittokokous ja lottaperinnepäivät järjestetään 05. – 06.10.2019 Tampereella Tampere -talossa ja järjestelyistä vastaa Pirkanmaan Lottaperinne ry.

Reserviupseerien esitelmätilaisuudet Salon lukion isossa auditoriossa torstaisin

Lottakanttiinista voi ostaa pullakahvit ennen esitelmää

31.1.2019 klo 18.00 PorPr ap.komentaja eversti Asko Valta: Ajankohtaiskatsaus Puolustusvoimista

14.3.2019 klo 19.00 esitelmän aihe ei ole vielä tiedossa, seuraa ilmoittelua paikallislehdissä tai

11.4.2019 klo 18.00 esitelmän aihe ei ole vielä tiedossa, www.rul.fi/salo/tapahtumat/

Huom! Yhdistyksen vuoden 2019 jäsenmaksu on 10 €/ jäsen. Jäsenmaksulappu on kirjeessä.

Puheenjohtaja Tuula Keskitalo
rouvanro47(at)gmail.com/ puh. 044 023 8197

Jos haluat jäsenkirjeen sähköpostiisi, laita viesti
nora.haikio(at)hotmail.com